السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ/Selamat Datang ke Blog Rasmi MMMK

ROMBONGAN KE KELANTAN DAN TERENGGANU

Sunday, August 3, 20080 Post a Comment

بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ
Program lawatan tersebut diketuai oleh Ustaz Yahya bin Harun (Pen. Kanan HEM MMMK) dan diiringi oleh Ustaz Ahmad Nasir bin Hassan pada 31 Julai hingga 2 Ogos. Program lawatan adalah seperti berikut:-

31/7/08 Bertolak pada jam 11.00 malam dan singgah di Pengkalan Hulu. 1/8/08 Solat Subuh di Masjid Jertih serta bersarapan seterusnya ke Masjid Terapung. Dari situ bertolak ke Pantai Batu Buruk seterusnya ke Pasar Payang dan Noor Arfa Batik seterusnya ke Masjid Kristal. Pada Jam 5.00 petang bertolak ke Kelantan. Semasa perjalanan, sempat singgah sebentar di Losong dan seterusnya ke Pulau Melaka (Kediaman Menteri Besar Kelantan) serta berkunjung ke Pasar Malam Wakaf Che Yeh, Kota Bharu dan bermalam di Pulau Melaka.

2/8/08 Bertolak ke Pantai Cahaya Bulan, kemudian ke Pasar Siti Khadijah, Muzium Negeri dan Masjid Negeri seterusnya ke Rantau Panjanag. Bertolak pulang ke maktab Mahmud Merbok yang di cintai dan tiba di sekolah tepat jam 11.00 malam.
Kesemua perserta kelihatan gembira kerana kerana program lawatan berjalan lancar seperti dirancang. Selain dari melawat tempat-tempat menarik program ini adalah untuk melapangkan fikiran serta mengurangkan stress pelajar kerana terlalu menumpukan terhadap pelajaran. Jauh perjalanan Luas Pemandangan dan Pengetahuan. Itulah yang menjadi harapan semua. Tahniah kepada mereka yang terlibat.
Share this article :
 
Penafian: Maktab Mahmud Merbok tidak akan bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh
penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari blog ini !
Support : MMMK |Cara Gampang | Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. MAKTAB MAHMUD MERBOK - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Modify by CaraGampang.com and MMMK
Proudly powered by Blogger